En smärre hjärnskakning och fortsatt panikhosta

Hälsofronten: Anna har fortfarande en väldig hosta. Vi är på Boots verje dag och har snart gått igenom hela deras hylla för halsont och hosta. Men det hjälper inte... Vi ska försöka uppsöka privatläkare som vill ta emot oss.
Jag fick igår en smärre hjärnskakning efter att ha missbedömt avståndet till väggen i min säng rätt radikalt och lutade mig med fullkraft mot stenhård betongvägg...Idag är det lite bättre!

Men, vårt psykiska tillstånd (låter seriöst) är mycket bättre idag! Vi klänner oss glada och starka igen. Vill inte hem längre!

Lördagsmys: Idag har vi haft en riktigt mysig lördag. Trots att vi inte har något jobb än (får veta hur det gick på måndag. Helt okej jobb igår, mitt i allt samlades personalen ihop och tog en shot innan vi återgick till jobbet igen) är det verkligen lördagskänsla i London. Vi åkte till Portobello Market i förmiddags. Hade hoppats på lite second hand shopping, emn kom där ifrån med magen fulld av god pannkaka istället, inte helt fel.

Nu: har vi bokat frisörtid på en jättetrevlig salong på Baker street tills imorgon. Skönt! Snart ska vi hem till vårt lilla söta rum. Bunkra upp med massa tidningar och kanske lite lördagsgodis. Ikväll ska vår Gordon Ramsey kock (som jobbar här) laga mat åt oss och de två svenska tjejerna vi bor med. Förväntningarna är skyhöga! Ikväll blir det förhoppningsvis utgång också!

Ps. Igår kom vi in i en flock av småtjejer efter en kaffe på Starbucks. Efter höga skrik och tårar såg vi Jordans ex-make Peter Andre komma gående i flocken...

Snart kommer fler bilder!

/ Sanna


Adrian kommer aldrig lämna disk igen

Våra nätter just nu är inte bra, inte alls bra. Detta innebär att vi just nu båda sitter med en enorm huvudvärk, glada över att vara i svenska kyrkan igen, borta från allt ljud utanför.
Detta hände inatt:

Jag vaknar av att jag hör ett rasslande ljud ute i hallen. Ligger vaken i ca tio minuter, rasslandet fortsatte och pulsen ökade. Väckte sanna: "Sanna! Hör du det där ljudet?", viskade jag. Jo, hon blev precis som jag jätterädd.
Snart började även ringklockan ringa utanför.
Jag bestämde mig för att krypa ur sängen och öppnade vår dörr. Ropade med sömnsvullen röst: "Who is it??", mot ytterdörren. En kille svarar: "It´s Adrian, please let me in!"
Jag, yrvaken och förvirrad frågar sanna: "Adrian? Känner vi nån Adrian??". Kom på i samma stund att det är den franska killen som precis flyttat in. Kikar ut mot hallen igen, varav jag ser en hand sträcka sig in igen och försöka få upp säkerhetkedjan som sitter på dörren.
Då går allt upp för mig. Natten innan hade fransmannen Adrian kommit hem full, lagat massa mat i köket, och dagen där efter möttes alla andra i lägenheten av ett skitigt kök, massa disk och gamla ketchupflaskor. Som ni redan vet delar vi lägenhet med en kock som jobbar för Gordon Ramsey (denna kock har även samma humör som Gordon, och detta är inget att leka med...) och när han fick se den lämnade disken kom ett hektiskt temperament fram, det rent utsagt blixtrade i hans ögon. "FUUCCKKING, FUCKK, FUCKING SHIT FUCKING!" skrek han, varav han kastade ketchupflaskorna i soporna och tog med sig all disk som fransmannen lämnat och slängde in den på hans rum, tallrikar krossades och bestick flög omkring. Kocken sa att han nog allt skulle ta ett rejält snack med den där fransmannen, men tydligen hade de inte träffat på varandra, utan som hämd låste han honom ute istället. Inte så särskilt smart eftersom detta gjorde att vi denna natt fick gå upp i våra pyjamaser och öppna åt honom.
Inatt tog i alla fall jag ett snack med fransmannen och sa att han skulle akta sig för att lämna disk åt oss andra igen, nu vet han ju vad följderna blir i vår diktatur-lägenhet.

/Anna

Snalla, tyd vara drommar! Vi drabbas av en psykisk storning snart.

Har precis kommit hem fran mitt plocka-glas-jobb-pa-en-bar. Men det ar ju saklart inte helt sakert att jag far det. Sanna ska jobba imorn och en annan tjej pa lordag, men det kanns skont att ha kommit in lite i jobbtempot.

Nu ar det sa att genom alla nya och omvalvande intryck har i london, sa har jag och sanna gatt in i nagot, som liknar, en latt psykos. Vi tanker alldeles for mycket pa dagarna, och drommer helt sjuka saker om natterna. Har foljer nagra exempel (vi kommer alltsa ALLTID ihag drommarna dagen efter, kan nan hjalpa oss tyda dom?)

1. Anna drommer: Sanna vaknar upp av att Anna helt plotsligt mitt i natten fragar: "Sanna, vad ar det for vag?". Hon sager darefter, "hoppsan, jag dromde visst att det stod en man har i hornet bredvid sangen och fragade efter vagen. Och jag vet ju att du kan alla vagar battre an jag, sa jag fragade helt enkelt..."
Efter denna chock sanna blev utsatt av, dyker plosligt Anna ur sangen ner pa golvet, och sedan snabbt upp i sangen igen. Sanna, helt livradd: "AAahhhh, GAR DU I SOMNEN??"
Anna: "Nejnej, jag var bara ute efter vattnet..."

2. Sanna drommer: I drommen vill sanna byta ett par skor som hon precis kopt. Det var tydligen ett par likadana som Anna har, ni vet, dom dar hoga bootsen. I alla fall foreslar Anna ett par skor, bara det att hon darefter sager sahar: "Och sa ska du linda in dom i tidningspapper, det blir skitsnyggt!"

3. Anna drommer: I drommer befinner sig Anna i sin hemstad, Soderkoping. Hon vill plugga vidare, men oturligt nog har hon inte lyckats tagit studenten. Sa hon beger sig mot en syo-person, som befinner sig i Bergaskolan. Dar berattar hon om sitt problem, att hon inte tagit studenten och behover plugga upp sina betyg for att kunna gora det. Syo-tanten antecknar. Helt plotsligt kommer Anna pa att, "Just det ja! Jag har ju visst tagit studenten" Darefter ser syo-tanten ratt arg ut.
I alla fall beger sig sedan Anna mot Statoil dar hon far vara med och losa en mordgata. Den handlar om tva broder som ar mordare, de ha namligen knuffat en annan man ut mot e22'an sa han blev pakord. Men det nekar det hela.

Det har ar bara ett fatal exempel pa vad vi sysslar med om natterna nufortiden. Hjarnan gar pa hogvarv helt enkelt. Kommer vara smarta (eller psykiskt storda) nar vi kommer hem, det ar en sak som ar saker.

Nu ska vi snart ga hem mot vart lilla rum, kanske prata lite mer med vara nya grannar.
Saknar er dar hemma!

Kramar/Anna


Danskar ar inte dumma!

Just det, glomde att beratta om gardagen!

Anna och jag beslutade oss for att ata pizza och dricka vin eftersom det var lillordag. Bra beslut! Efter en valdigt god stenugnsbakad pizza och lite vin gick vi vidare till en bar pa Marlbone High Street som vi har spanat in. Vi hade tur och hamnade dar en onsdag da det ar cocktail kvall dar da, kop tva betala for en, 6 pund for tva goda cocktails!

Vi traffade aven tre danska tjejer som vi pratade med hela kvallen, jattemysiga. Pratade killar, skor och London saklart!


Det ar mycket roliga som vantar nu trots att vi har kant oss lite deppiga. I morgon ska alltsa jag provjobba, kul! Kanner mig mer peppad nu!

Sen kommer min jobbarkompis Anneli hit hela helgen. Hon alskar London och kanner till alla coola pubar, barer och marknader kring Old Street (dar vi foresten ocka var igar och kollade lager, mysigt!). Sa det blir nog en rolig helg. Sen far Anna besok nasta helg och bast av allt har mamma och Lisa bokat biljett och kommer over min fodelsedag, langtar!

Nu ska jag aterga till facebookandet i det supervarma internetcafe som jag sitter pa...Just det, det at varmt har, valdigt. Sakert mellan 15 - 16 grader ute och det racker med troja, skont i slutet av oktober!

Nu vill jag att Anna ska ha jobbat klart, var ar du Anniii? Ja, nu ringde hon :D

/ Sanna


Trostshopping fungerar alltid pa mig

Idag har vi haft fullt upp! Det forsta vi tog tag i var att ga till kyrkan for att fa hjalp att hitta en doktor till Annas hals. Vi hittade nagon privat lakare i vart kvarter, men nar vi kom dit ville dom inte ta emot oss sa vi fick snallt ga en lang vag till Soho och en skabbig vardcentral. Dar satt vi i ett vantrum med massa andra och tillslut blev Anna undersokt. Allt med lungor och sa verkade bra och hostan (som hon haft i drygt en manad!) var bara ett virus, sa forhoppningsvis forsvinner det snart, skont!

Sen har vi handlat, lagat mat (kottfrssas och spagetti som ar var nya favoritratt), traffat de nya killarna som flyttat in i rummet bredvid, sovit lite middag och fatt i ordning pa vart rum. Anna ar just nu ivag pa sitt provjobb (dit jag ska imorgon och gora samma sak). Hoppas det gar bra och ar roligt, skulle behovas!

Sjalv kande jag en pataglig ensamhet efter Anna gatt och har precis atervant fran Primark med en pase underklader...trostshopping kan vara den basta, haha!

/ Sanna


Två-veckors-kris!

I förhållanden brukar det finnas olika kriser man går in i; två månades kris, helvårskris och allt vad det heter. Annas och mitt förhållande med London har just gått in i en två-veckors-kris! Egentligen inte hela världen, men det är lite tungt.

Tidigare har vi gått om varandra och kunnat peppa upp den som varit nere, men nu är vi nedstämda båda två. MEN, det är inte så illa som det låter.

Idag har vi varit här i exakt två veckor, vi har redan:

♥ Fixat ett boende (som är hööög standard för att vara London) i centrala London
Provjobbat på ett café i tre dagar (gratis, menvi sa upp oss pga väldigt dåliga arbetsförhållanden. 4,5 i timmen, elak personal, depositionslön mm.)
Fixat ett provjobb på en restaurang som vi ska till imorgon och på fredag
Träffat många nya, spännande och rolika människor
Skrattat som aldrig förr!

Nu tar vi nya tag igen! Ska bara gå till doktorn med sjuka Anna först...buu :(

/ Sanna

Vi har i alla fall ett hem!

Som sagt sa sa vi upp oss fran jobbet pa James cafe, jag efter tva dagar och Anna innan hon ens borjat, haha! Kan tyckas dumt da vi inte har nagot annat att luta oss tillbaks mot, men vi ar han for att ha kul och inte for att jobba under slavforhallanden med otrtevliga manniskor dessutom!

Men, som alltid nar vi far ett bakslag gick jag in i en lite tisdags-depp (en san som Martina brukar ha pa tisdagar!). Anna vet vad jag behover och foreslog Ikea for lite shopping. Vi brukar aven roa oss med latsas shopping nar vi inte har rad med vanlig :)

Vi fick aven i oss lite kottbullar och andra svenska delikatesser sa nu at deppen borta.

Ska snart hem till vart mysiga rum och lasa vara bra bocker som vi kopte pa en mysig lite engelsk secondhand bokhandlare igar!

Imorgon fortsatter jakten pa jobb och sa blir det nog ett glas vin pa kvallen i en jattemysig bar vi har hittat pa Marlbone high street. Kanske med de gulliga tjejerna vi bor med :)

Kram Sanna


Jag kanner mig lite sjuk :(

Har akt pa varsta forkylningen... Har haft hosta ganska lange nu, men det liksom ger sig aldrig. Kanns inte bra alls. Dricker nan acklig tjock hostmedicin varje dag, men det verkar inte fungera. Usch.
Sanna och jag gick aldrig till det dar cafejobbet idag. Vi kom overens om att det var for dalig lon, for konstiga omstandigheter (man skulle till exempel ge kopia pa passet), for oshyssta manniskor som jobbar dar, och det konstigaste var att man skulle jobba en vecka i deposition som man skulle fa lon for efter man slutat. Allt sa att det jobbet inte var okej! Men vi ska ju som sagt provjobba pa baren nu pa torsdag och fredag. Hoppas vi far napp dar :)
Idag var vi pa ikea och kopte lite hangare, hade ingenstans att hanga alla klader forut. Sa nu har vi fatt det valdigt mysigt pa vart rum! Inget kaos langre :)

/Anna


EGO





 


En galen owner och en sparkad manager

Herregud säger jag bara! Denna dag började som vanligt (i mitt nya liv) med att jag gick upp tidigt samtidigt som Anna låg kvar i sin säng under våra extremt sköna duntäcken...
Jag kom till jobbet och blev möt av kindpussar, sen brakade helvetet lös!

Först fick jag ha hand om HELA caféts servering SJÄLV. Jag som tidigare aldrig har jobbat på caf´s hade helt plötsligt hand om beställningar, disk, kvitton, kaffen och kunder på engelska och med en meny jag knappt sett. Efter någon timme kom ägaren och började slänga tallrikar i golvet och sparkade managern. Skrek fuck you och hade sig så mina stackars kunden blev helt oroliga.

Tack och lov kommer Anna och jobbar med mig imorgon! För slavpengen som är ungefär i samma nivå som vad man tjänar på kommunens sommarjobb, kul!

När jag kom hem hade husmor Anna lagat lunch och städade toaletten samtidigt som jag tog min middagslur. Underbart men kort, imorgon blir vi båda fulltimers.

Men vi hoppas på provjobbet på en restaurang/bar på fredag respektive torsdag.

Nu ska vi hem till vårt mysiga lilla rum. Har varit på Marcs & Spencer och shoppat lite samt Prmark (såklart...).

Imorgon börjar vi åtta.


Puss / Sanna


Dom två tvillingarna

Vaknade imorse av att Sanna steg upp och gick till jobbet. Jag, den arbetslösa jäveln, låg kvar och gosade i några timmar innan jag tog mig i kragen och gick till mitt favvoställe; Svenska kyrkan. Där kollade jag jobb på internet, och lite facebook såklart. Den här gången också trodde många att jag var nån sorts receptionist, och jag fick bland annat frågor om luciabiljetter.
Sanna kom hem, dötrött, och vi åt mackor och vår favvo; scrambled eggs. Svingott.
Jaja, till det viktigaste. Jag ska få provjobba på Sannas café imorn! Fast som barista :P Ja, glömde jag säga vad lönen är?? Jo, den är 4,5 pund i timmen. Vi kommer knappt gå runt. Men vi måste ju liksom ha ett jobb, så vi satsar. Sen ska jag även få provjobba på en resturang/pub på torsdag kväll! Ska bli spännande. Sanna ska provjobba kvällen efter. Så nu lever vi ihop och jobbar ihop. Dom två svenska tvillingarna Sanna och Anna.

Hoppas alla har det bra där hemma!

Pussar/Anna


Internet problem och lite bilder.






Fler bilder kommer imorgon från vår vilda natt. Nu är vi trötta på Starbucks dåliga uppkoppling och den indiska musiken som spelas i bakgrunden. Hem till nystädade lägenheten, lite choklad och dåliga skvallerblaskor :)

/ Sanna & Anna


Liift, liift, liiifft

Det är mycket som händer just nu. För mycket för att kunna summera alla sjuka händelser i ett blogginlägg! Senaste dagarna har vi hunnit med att slänga TV apparater i sopptunnor, ätit burkravioli med rosévin till, stört oss på spanska tjejer, varit på en klubb med kvinnor dansande på pedeistaler, pratat med stora tjocka män, åkt buss med en tjej som guidade oss helt fel, skickat felskrivna sms och massa, massa annat.

Det kommer förhoppningsvis ett gäng med bilder sen. Vi har köpt något kort på Starbucks som vi håller på att registrera nu.

Puss/ Sanna

Snart kommer nya bilder...

Har inte lyckats ladda upp bilder på ett tag, men ska ta tag i det senare idag! Så kolla in lite senare :)

Puss/Anna

Vart nya hem!

Jag ar helt slut efter min forsta jobbdag. Kom till James café vid halv nio och har sedan dess bjudit manniskor pa gatan pa olika atbara saker, serverat, torkat bord ch aven tagit lite bestallningar.

Helt okej, och faktiskt perfekta tider. Men Anna och jag har aven sokt ett annat jobb pa en nattklubb som ocksa later valdigt spannande!

Just nu sitter en storvuxen ryss bredvid mig och fixar las pa var dorr. Vi har fatt en jattesnall hollansk kille som granne. Han jobbar pa Gardon Ramseys kok och ska lara oss laga mat!

Nu ska vi till Primark och kopa duntacken och nagra koftor!

/ Sanna

Receptionisten Anna

Hej igen. Måste bara säga en liten rolig sak. Datan som jag sitter vid i svenska kyrkan ligger lite speciellt till, så det är flera personer som under den närmaste timmen tror att det är jag som är någon sorts receptionist och frågat mig massa saker! Haha.. Flera har till exempel undrat vart toan är, och den frågan har jag iaf kunnat besvara, hahah :P
Har hittat nåt slags jobb på en nattklubb i piccadilly. Funderar på att söka... Fast lät lite skumt :P

/Anna

Ett inlägg från Anna

Sitter helt ensam i svenska kyrkan och söker jobb på internet medan sanna provjobbar på det där cafeét ni vet. Har fått lite sms då och då från henne som först menade att chefen varit arg på henne, till att hon inte vet hur länge hon ska jobba idag och att dom kanske vill att jag (Anna) ska få komma och provjobba också :) Det skulle ju va perfekt tycker jag. Att vi har ungefär lika arbetstider! Vi har nämligen planerat att börja laga mat och så i lägenheten. Skulle egentligen gjort det igår, men då var köket upptaget av vår rumsgranne som är kock och jobbar för GORDON RAMSEY! Helt sjukt. När vi kom hem sent igår efter att ha handlat låg alla hans jättevassa knivar uppradade på köksbordet. Han sa (när vi såg lite förskräckta ut) "They are ment to be for food, not for people". Efteråt gick vi lite trötta och förvirrade in på vårt lilla rum och låste dörren med ett lås som mer liknar ett dagbokslås.
Men första natten i lägenheten gick i alla fall bra och vi väntar på den spännande måndagen då tre nya människor ska flytta in i rummet bredvid.

Just nu sitter jag och känner mig lite ensam. Men sanna ringer nog snart.
Memme, saknar dig bara så att du vet!
Och mamma saknar jag också som bara den.

/Kram Anna


Turen har vänt...igen!

Nu har turen vänt igen!

Igår när vi skulle ut till pubkvällen fick vi ett samtal från Andrew som meddelande att vårt rum inte längre var ledigt...Det var pricken över i:et. Allt känades skit. Men vi fick meddelande om att vi skulle se på ett annat rum idag.

Så imorse kollade vi på ett nytt rum i en flat, som var helt okej. Anna och jag sak flytta in ikväll. Hoppas det är klar då som lovat, men man vet inte förän man sett det här!

Dom ringde även från caféet imorse så jag ska provjobba imorgon, hoppas det går bra :)

Snart ska vi äta köttbullar & potatismos lunch på en svensk pub.

Puss & kram från svenska kyrkan och Sanna

Confusing last night





En dag i turismens spår

Sanna fick en liten depp efter att ha missförstått café-ägaren hon skulle jobba hos. Han ringde på morgonen och sa att hon skulle hoppa in, men hon missförstod det hela och trodde det var ett annat fik...Det hela slutade med att det inte blev något alls. Inte bra för självförtroendet.

Så idag blev det sightseeing istället.

... och anna hängde med i sannas lilla morgondepp...

Jepp, första spåret av en kackerlacka. Idag hittade vi en på toaletten! Det var det äckligaste vi sett. PLUS att den haltade och var skadad.

Vi åkte till Harrods och tittade på julhandeln som precis börjat :) Vi provade lite maskeradmasker (inför den kommande julbalen, haha)


Vi bestämde oss för att ta en titt på London eye, Sanna fick en chock när hon såg sin hårbotten i bilden. "Behöver JAG färga håret? Inte alls..."

Sen hittade vi äntligen den stora klockan vars namn är Big ben (vilken vi missat ett antal gånger, haha)

Anna fick för sig att göra nån slags porr-modell-park-pose.

Sen gjorde hon även ett litet hopp (med stone face:P)

Sanna gjorde ett glädjehopp på bron där en scen i Harry potter spelats in. Det tyckte anna var cooolt.

Vi besökte Trafalgar square och posade framför monument.


Vi saknar er där hemma! Men snart får vi besök:)
Och imorgon flyttar vi äääääääntligen till vårt efterlängtade rum i vårt lilla hus på St michels street. Känns så underbart lättande.

Kramar/Anna och Sanna


Ännu en kväll på Smart Hyde Park View...

Just nu vantrivs vi med vårt boende. Russel och Andrew hade nu sagt något om att vi kunde flytta in i vårt nya rum imorgon, men det sköt inte helt oväntat upp till torsdag så vi har fått boka in två nya nätter på skabbhostelet som vi bor på nu. Det är vi två, fem skolklasser och lite konstiga gubbar...Men vi räknar ner nu!

Annars har dagen varit bra. Sanna har ska alltså provjobba på ett café imorgon klockan tre, men vi ska fortsätta leta jobb på förmiddagen!

Vi har även hunnit med en långpromenad i Hyde Park, lunch på Pret, fika och vila i svenska kyrkan, en öl med Viktor och Erik på en svensk pub och en liten middag bestående av ost, baugetter och youghurt!


Såhär äckligt bodde vi igår. Ett sexbäddarsrum! Jag fick kvällningar tills jag somnade!


Kuddarna hade kissfläckar...


Hyde Park imorse


Converse is the shit!


Höstfint!


Hyde Park


Lunch på Pret. Soppa och sandwich!


Handlade lite strumpor, handdukar och annat på BILLIGA Primark. Våra fingrar skriker SHOPPA!


Lite funderingar kring vad alla dessa mynt är värda...


Här går vi alla fyra in i vår eftermiddagsdepp. Men idag piggade vi upp oss med en eftermiddagsöl, välförtjänt!


Idag har vi flyttat till ett niobäddarsrum...tredubbla våningssängar. Hoppas jag lever imorgon och inte ramlat ner och dött...

God kväll!

Kramar från Sanna & Anna


Första dagen i jobbdjungeln!

Så var vår första dag i jobbdjungeln avklarad!

Vi valde att ta de stora kedjorna först då omsättningen på personal är väldigt stor dä. Lämnade till Zara, Topshop, Accessorize bland annat. Vi vek även av på lite små gator och lämnade våra CV:n till mindre cafeér. Jag hade världens flyt då vi gick in på varannat café och ska provjobba på ett mysigt café på James Street imorgon (en tvärgata från Oxford Street).

Jag var tvungen att köpa en vit skjorta och ha svarta byxor...Dress code! Nu är jag väldigt nerövs, men hoppas att det går vägen... Vi ska ändå fortsätta sökandet!

Har även fått infon om att inflytt i vårt rum kan ske först på torsdag morgon...segt! Så vi har två nätter kvar att vänta på det skabbiga hostelet vi bor på nu...

/ Sanna

Bildorgie

Här kommer bilderna som beskriver vad vi har gjort de senaste dagarna in The big city.

Fest med shottar


Fest med öl




Happy faces



Psyk-Sanna och co.




Älsklingslunch på Pret




Svenska kyrkan is the shit!



Veckorevyn finns, likaså bryggkaffe och Marabou



Första sushibesöket, sushi på rullband :)




Har befinner vi oss nu. Smart Hyde Park View. Wi Fi och vatten, mmm!


Godnatt

/ Sanna & Anna


JA!!!!!!!!!!!

Efter att nastan ha funderat pa att ge upp imorse har var tur antligen vant! Vi ringde till vara mammor och var gratfardga.

Klockan tva traffade vi Russels kompanjon Andrew som tog oss med till en lagenhet som lag placerad i nagot gammalt hotell. Det var bland det varsta vi hade sett; heltackningsmattor, skinnfotoljer och allmant ackling. Vi tackade for oss och gick darifran helt deppiga.

Efter tio minuter ringer Russel upp mig igen och ursacktar oss for att Andrew hade visat fel rum. Sa motter vi upp dem bada igen och blev visade till ett hus som ligger pa St Michel street (5 minuter till Hyde Park, 3 minuter till Oxford Street och 1 minut till Edgware Rd).

Huset var frasch i Londonmatt matt. Frascht kok, tragolv pa vissa delar och massa olika rum. Anna och jag bestamde oss direkt for ett dubbelrum med STORA garderober. Vi far betala 90£ i veckan (cirka 1000 svenska kronor) och det ska aven finnas Wi Fi.

Just nu ar vi saaaa javla glada. Ikvall ska vi fira med sushi!

/ Sanna

Duvkonversationen

Idag vid Kingstons tag station utspelade sig denna konversation:

Anna: Vad ar det som later? Ar det duvor som parar sig? Dar sitter en liten duva helt sjalv
Sanna: men den har blivit valdtagen precis, det ar vad som hander i fororten

Duvan flyger ivag.

Sanna: Fitta!

Hahaha, det later inte kul, men ni skulle ha sett!

Diet coke

Idag begav vi oss ut mot fororten... Narmare bestamt Kingston som ligger i zon 6. Traffade killarna, ringde lite annonser, at en fet smorgas men gav upp ganska snabbt och ringde istallet vart wild card Russel (ni vet den skumma lagenhetskillen) Sa nu har vi en date imorn. Vi ska kolla pa nat skabbigt rum, dock ligger det i zon 1 vilket ar superbra, och det kostar bara 80 £ i veckan per person!

Det positiva med denna ar att man inte heller behover nagot tube card utan kan ga till de flesta stallen. Om man skulle behova aka med tuben ligger det pa Central line!

Nu har vi druckit upp var dagliga diet coke, varit ute och irrat i Camden (som forovrigt verkar vara varldens pundar stalle med en cool klubb) och ska nog aka till Notting Hill och promendera lite.

Hit flyttar vi imorgon en natt.

Kommentera garna lite, vi saknar er...

/ Anna & Sanna




Smart Camden Inn & Teddington

Efter en natt mitt i handelsernas centrum (vi bor bra, men inte tyst) med bade poliser, skrikande tjejer och barer ar vi aterigen uppe.En frukost med Cornflakes och bagels i magen och nu ar vi redo for dagen!

Vi ska forst boka in oss pa ett Hostel som heter Smart Camden Inn. Det ligger pa ungefar 7.99 £ per natt och kommer dra ner vara utgifter massa, skont! Men forst har vi en natt kvar har pa Piccadilly Backpackers Hotel.

Darefter ska vi bege oss till Teddington dar vara svenska, nyfunna vanner Erik och Viktor bor. Vi ska kopa med The Loot och ligga i pa lagenheter. Forhoppningsvis kan vi boka in flera visningar till imorgon da vi redan har en bokad!

Hoppas ni far en fin sondag!

Kram Sanna


Fortfarande pa semester!?

Av nagon anledning kanns det fortfarande som jag och Anna ar pa semester. Vi spatserar runt (eller powerwalkar snarare), ater mysiga luncher pa Pret, dricker kaffe och har det bra. Men vi vill verkligen stanna har, man far mersmak for varje minut!

Imorgon ska vi aka ut till Teddington med tag. Dar ska vi strukturera upp mandagen som ar avlagd till lagenhetsvisningar. Vi ska kopa pa oss ett nytt nummer av The Loot och kolla Gumtree hela dagen. Var budget ligger pa omkring 400 £ i veckan for oss fyra.  

Har aven pratat valdigt mycket med en trevlig tjej som heter Anna idag pa kyrkan. Hon gav oss numret till mannen som gar under "manga namn" och gav oss aven optimism kring jobbletande.

Allt gar annars valdigt upp och ner, man vill sa mycket men vet inte var man ska borja. Men nu kanns det faktiskt som saker och ting borjar handa, skont!

Kom och halsa pa oss snart!

Kram Sanna


"Vi ringer Russel!"

Hemma pa hostelet igen... Efter att ha varit i kyrkan hela dagen :P Varit med viktor och erik, ringt massa lagenhetsanonser och planerat upp sondagen.
Vi ska i alla fall pa en lagenhetsvisning nu pa mandag! Hoppas det ger nat. Sen har vi fatt olika nummer, av folk vi traffat, till skumma lagenhetsagare, typ en hette Russel men kvinnan i cafet pa kyrkan sa att "han hade manga namn". Nagon annan berattade att den dar russel ocksa tydligen hade hotat nagon nar han inte fatt hyran i tid. Sen berattade en svensk tjej att man horde att det fanns rattor pa rummer (!) Men ingen fara tankte vi, vi ringer den dar russel pa mandag ;)

Ciao/Anna

Nya tag!

Efter gardagens depp tar vi idag nya tag. En viss optimism vacktes igar efter var barrunda och jag haller alla mina tummar for att den ska vara kvar aven idag!

Vi ska alltsa till Svenska Kyrkan (igen). Dricka kaffe och ata bullar, men forst vantar en sallad pa vart absoluta favorit stalle. Varldens godaste sallader!

/ Sanna


Sightseeing pa egen hand

Igar tog vi som vanligt efter frukosten varan regelbunda utflykt pa stan. Den har gangen bestamde vi oss for att se Buckingham palace.
Tog vagen genom S:t james park, och det kandes plotsligt som vi var pa ett zoo. Ekorrar feta som rattor sprang runt vara fotter, stora ankor tiggde mat en cm ifran oss, tusentals duvor attackerade vara huvuden... Jag gillar ju  for sig djur, men det har blev for mycket. Sanna hatar djur och typ acklades dubbelt sa mycket an vad hon brukar gora.
Vi kom i varje fall fram till Buckingham, tog nagra bilder och gick sedan igen. Sa var det med den sightseeingen.

/Anna








Konsten att soka lagenhet...

Folj bildspelet nedan. Det ar helt enkelt sa att man gar fran entusiasm till total trotthet pa en timme.
Men snart ska vi till svenska kyrkan igen och traffa vara nyfunna vanner. Vi ska soka lagenhet ihop.

/Anna


Jaja, nejnej!

Igar hade vi alltsa stamt traff med de tva svenska killarna som hade en annons uppe pa svenska kyrkan. Utanfor Topshop pa Oxford Street skulle vi ses klockan fem. Trots varldens javla folkrus och manniskor overallt hittade vi varandra ratt latt och det hela var over forvantningarna for bada parter.

Vi hade en riktigt trevlig kvall, med vin, ol och shottar! Sa kojnstigt hur man efter tva dagar i London kan bli sa glad over att traffa andra svenskar. Idag ska vi traffa dem igen pa svenska kyrkan (det ar valrdens mysigaste stalle, helt tyst och lugnt. Kanelbullar och bryggkaffe!) och forsoka hjalpas at att hitta lagenheter/rum!

/Sanna









En pigg dagen efter!

Tror att promenaderna mellan alla barer igar bidrog till att vi kanner oss valdigt pigga idag! Dock sag chipsen vi hade kopt valdigt goda ut dar dom lag i fonstret.

Idag ska foljande utrattas:

1. Kopa tidningen The Loot (dar finns massa jobb och lagenheter)
2. Lamna CV:n i mysiga SOHO
3. Forsoka hitta ett Hostel att fortsatta bo pa
4. Traffa de tva svenskarna som vi fick kontakt med igar i Svenska Kyrkan

Onska oss lycka till!


Last night

Tillbaka igen, efter en natt full av olika pubar, nya manniskor och prat-i-somn.
Tog tunnelbanan till Old street igar kvall for att traffa hector och hans kompis. Hector ar min kusins pojkvans arbetskompis, han var snall att ta med oss pa en liten barrunda. Sa det bar undan fran bar till bar. Det verkar inte vara likandant har som hemma, vi satt pa varje stalle typ 20-30 min, sen for vi vidare till nasta och sa vidare... Sa vi hann alltsa se typ 6 olika stallen innan klockan var typ halv 1.
Vi fick i alla fall jattebra rad om vart vi skulle soka bostad och sa vidare...
Mitt i natten tog vi tunnelbanan hem till piccadilly igen, vackte alla som sov i vart rum och ramlade tillslut i sangarna. En jattebra kvall!

/Anna










...och sa hittade vi till svenska kyrkan...

Goood, har gatt och gatt hela dagen idag! Kandes valdigt nyttigt efter varan mack-orgie som vi hade igar. Ingen mat, bara massa mackor liksom. Not good.
Hittade i varje fall efter om och men till svenska kyrkan! Gick in, hade ett litet chat med cafe-tanten som var jattesnall, tog en fika med svenskt bryggkaffe och tittade igenom anslagstavlan. Var riktigt manga som som oss just nu soker bostad. Sa vi fiskade upp mobilen ur vaskan, satte i vart nya telefonkort (som vi skaffade idag, nytt engelskt nummer!) och ringde till tva svenskar som ocksa behovde rumskamrater. Sa nu har vi en traff imorn kvall! Hoppas det ger nagot.
Ikvall ska vi aven traffa en annan kontakt som jag fatt tag pa genom min kusin, han heter Hector och vi ska dricka lite ol med honom, hoppas vi far massa tips och rad. Dessutom sag vi nu att det var en fest pa vart hostel ocksa, sa far se om det blir nagot med det.
Just det, maste bara saga att Primark ar fantastiskt! Fast sanna och jag tog oss i kragen i sista sekund och gick utan pasar darifran. Fast vi vart stoppade av vakten som trodde att vi hade snott nat, haha. Det hade verkligen varit B.

Puss/Anna

 


Tamponger sokes!

Vad hande med vanliga tamponger? Vaga vagra Tampax. Anna och jag har vandrar hela London runt idag i jakt pa tamponger (bland annat). Men det finns inte. Inte alls, inte nagonstans!
Inte ens H&M (som for ovrigt var underbart) hade det.

Alltsa ar det Tampax som galler. Om inte nagon frivilli offrar sig och skickar ner en halvars forbrukning...

Vi har iaf haft en valdigt givande dag: frukost, promenad, Soho, Chinatown, Oxford Street, lite mer skumma kvarter, svenska kyrkan mm. Anna uppadaterar.

/ Sanna




room mates

Jahopp, da vet man vilka sina rumskompisar ar i alla fall. Ett par med en finsk tjej och en australiensk kille, han var jattefull igar sa sanna och jag inte kunde sova.... Sen ar det tva andra killar som typ inte kan ett ord engelska, tror dom ar fran spanien eller nat. Lite speciell kansla nar man vaknar upp och inte har en aning om vilka ansikten som ska mota en.
Nu har i alla fall sanna och jag atit frukost, vilket bestod av en toast, en liten yougurth och en kopp te. Strax ska vi bege oss ut i staden, besoka svenska kyrkan och lite annat... Hoppas dom har nat tips pa lagenhet och jobb!

See ya soon!

/Anna

God morgon!

Natten pa vart hostel var...stokig!

For det forsta bor vi precis intill nagon slags byggarbetsplats sa det later som dom kastar in saker i vara glasrutor och maskinerna satts igang alldeles for tidigt.

For det andra upptackte vi vara rumskompisar; tva killar fran Italien som inte kan ett ord engelska och ett par bestaende av en finsk tjej och en australiensk kille. Kille dundrade in full och hogljudd precis nar vi somnat igar. Och vi blev saklart galna (ar ju inte dom snallaste och lugnaste tjejerna).

Nu har vi atit en frukost bestaende av yoghurt, rostad macka och te...Var ar mitt fullkornsbrod och farskpressade apelsin juice?

Hoppas ni har det bra da hemma!!

/Sanna

Annas forsta inlagg fran London

London ar helt otroligt. Trots nagra hemska kommentarer pa flyplatsen som skramde oss sa har vi klarat oss till hostelet, helskinnade. Har precis tagit en runda runt piccadilly circus, ar tygligen varsta stora filmfestivalen har sa det ar mycket folk uppkladda for gala.
Nu ska vi snart lagga oss i vart sexbaddars-rum, har inte traffat de andra vi delar med an, men vi har satt att alla sangar ar fulla.
Hoppas alla har det bra dar hemma. Det hugger till lite i magen nar man tanker pa tanken att man inte riktigt vet nar man far traffa alla igen... Men jag hoppas vi far lite pahalsningar snart :)

Hors snart!

/Anna




LONDON CALLING

Antligen ar vi framme! Efter en valdigt lang vantan pa underbara Skavsta, en ganska ranglig tagfard till London och an trang tunnelbanefard till Piccadilly Circus. Men allt gick snabbt och smidigt trots mitt overviktiga bagage och Annas stora backpackersryggsack. Valdigt trevliga engelskman hjalpte oss upp for trapporna!

Vi bor nu pa ett hostel tillsammans med fyra andra som vi annu inte har traffat pa...Men det luktar apa i rummet efter de har hang sina handdukar pa tork...

Vi har anven hunnit med en promenad i narheten av dar vi bor och en stagid middag pa MC Donald's :)




Frascha efter en lang dag!

Massa kramar / Sanna



 

Försening

Sanna och jag sitter nu på flyplatsen. Planet skulle först gå 09.40 men fick nu ett meddelande om TEKNISKT FEL??? Vi tycker det är lite scarry... Så nu sitter vi vid ett litet bord med fikarester och bloggar lite. Ny avgångstid: 12.05. Fuck. Var ungefär då vi skulle varit framme i London.
Vi har även under vår tid här på flyplatsen spotat en kändis, Håkan i Sune-filmerna. Vi funderar starkt på att fråga honom om han vill göra oss sällskap här vid äckelbordet.

/Anna och Sanna


Ahhhhhhh!

Anna och jag har haft en rad konstiga telefonsamtal. Vi glömmer vad vi ska säga, vad vi har sagt och varför vi ringde. Resfeber. Nu är allt klart hemma hos mig.

Väskor stängda, nyduschad och klar.

Imorgon klockan 07:15 hämtar vi upp Anna. Skavsta - Standsted - London.

AHHHHHHHHHHHHHH!


Den tidsoptimistiska bubblan

Det känns som vi den senaste veckan har levt i någon slags tidsoptimistisk bubbla. Det har varit mycket tjejkvällar, film, Idol, godis och fester. Lite mindre packning, planering och strukturering. Men nu har bubblan definitivt spräckt!

Men med knivien under strupen har vi nu lagt på ett kol. Anna har tvättstugan idag. Jag skrev precis klart mitt engelska CV och har öppnat resväskan. Imorgon åker vi. 09:50 går vårt plan. Två timmar senare har vi flyttat till London. Sjukt!

Det spritter i mina ben. Ahhhhhhh.

/ Sanna

SKÅÅÅÅLLL!



Hostel bokat

Första inlägget. En vecka kvar. Snart bor vi i London.
Idag har vi bokat Hostel, Piccadilly Backpackers Hotel. Vi tyckte att bilderna såg lite chica ut. Så nu har vi i alla fall en bokad början på vårat äventyr.




/Sanna och Anna


RSS 2.0